Velkommen til Dr. Borgs Sanatorium.
Vær så god og legg deg ned på sjeselongen.

Jeg vet det. Du bombarderes med «gode råd» og de funker aldri. Ikke på sikt i alle fall. Så bare glem dem. Rådene utenfra er helt ubrukelige og kan stappes. Hør heller på deg selv. Det krever at du er helt stille i hode og kroppen og virkelig hører etter, men gjør du det, så får du svar. Det er det rare.

Legg fra deg kroppen her på sjeselongen.
Slipp alle spenninger, pust rolig og tøm hodet.

Ikke prøv å fylle tomrommet med noe, bare vær der og vent. Ikke forstyrr. Alle tanker som kommer lar du passere, ikke grip tak i dem men la dem skli forbi. De er ikke viktige. Vent på svar. Ikke man det frem. Vær helt stille og åpen. Hvis du føler ubehag, så bare dropp hele prosjektet og prøv igjen en annen gang. Ikke noe stress.

Til slutt dukker det opp noe sånt som dette:
(eller noe som ligner, eller noe som ikke ligner i det hele tatt)

1. Vær ærlig og rett frem
2. Vis tillit og omsorg
3. Vær lojal og inkluderende
4. Se det komiske i mest mulig
5. Ikke spis gul snø

Så tenker jeg alt ordner seg.

Et forslag vi pleier å legge fram for våre pasienter er at de skriver alt sammen ned på en gul post-it lapp og heng det på kjøleskapet. Eller fylle ut skjema på http://www.finnesikkenoesjema.com og få tilsendt broderisett (kokkestreng), Redy-Cut (putevar), julehåndkle, hekling, hardangersøm og makramé. Eller, som jeg liker å påpeke – ikke.

Når vi først driver med gode råd, vil jeg avslutningsvis få rette oppmerksomheten mot denne plakaten, laget av den britiske regjeringen under 2. verdenskrig.

Den kan bestilles på nettet (helt sant denne gangen) i alle mulige farger, men rød er den opprinnelige fargen. Jeg synes budskapet smeller skikkelig, og funker som bare juling, med mindre man er koneplager eller massemorder. (Massemorder? Man myrder masse?)

Reklamer