Eller: Nådigegudshelligemoder

Nå som jeg er blitt så gammel har jeg mer tid til ting som å fyre i peisen og sette meg til i en god stol og lese gamle gulnede aviser.

I en bunke fyre-i-peisen-tidsskrifter fant jeg et foreldet eksemplar av Aftenpostens sportsseksjon fra i fjor, og leste fornøyd i vei. Man koser seg med sånne unyttige og tøysete ting når man er en gammel dame.

Av og til, eller – egentlig svært svært skjelden, close to aldri, men i alle fall – det KAN hende, teoretisk sett – at det er en nyttig geskjeft.

Og mot alle solemerker – tro det eller ei – jaggumeiggu – denne ene gangen i mitt liv jeg gjorde akkurat dette, leste et gammelt eksemplar av Aftenposten sportsseksjon fra i fjor, så VAR det faktisk en nyttig geskjeft.

Fra de gulnede avissidene slo det mot meg med voldsom kraft, så hodet ble kastet bakover og håret flagret vilt, øynene skjøt ut av hulene sine og verden ristet i sine grunnvoller:

«Det er uvanlig mye håravfall på det ene rommet på Hotel Burbon i VM-byen Sao Paulo. Der sitter den spanske treneren og klør seg i hodet. Han lurer på hvordan laget skal stoppe Heidi Løke i kveld.»

Og jeg regner med at alle ser alvoret og forstår rekkevidden av ovennevnte tekst, hvor himmelropende, nådigegudshelligemoder-utrolig dette er:

Det er gitt nasjonen Norge den edle gave av en sportsjournalist som Skriver Godt!!

Vi hedrer Arne Hole, journalist i sportsredaksjonen, Aftenposten.

Reklamer