Du kan være høy og mørk, sterk, muskuløs og kjekk, vakker, intelligent og kunnskapsrik, du kan være en handlingens mann full av tiltakslyst og pågangsmot, kreativ og dynamisk, et oppkomme av gode ideer, en problemløser, intellektuell og resonnerende, en tenker, en ressursperson av dimensjoner, raus, galant, sensuell og sexy, du kan være en adonis, en sex-maskin, du kan være lun og varm og hyggelig, en riktig kosebamse, du kan gi komplimenter og gaver, du kan finne en kur mot kreft eller knekke koden for å løse alle verdensproblemene. Du kan være nøyaktig så perfekt du vil. Vi bryr oss ikke i det hele tatt.

Hva som bestemmer hvem av dere vi forelsker oss i har til nå vært et mysterium. Det teoretiske materialet vi har hatt å støtte oss til begrenser seg til en ullen teori om «en blanding av utseende og egenskaper pluss litt magisk kjemi». Les en hvilken som helst romantisk novelle for å bekrefte min påstand. Men – hold på hatten – det er slett ikke der det ligger. Nå viser det seg (og dette forklarer en del underlige par-konstellasjoner) at kvinner velger menn av helt andre grunner. Nemlig: Lukt.

Tyske forskere har funnet ut at luktesansen er med på å bestemme hvilke menn kvinner tiltrekkes av. Videre har de funnet ut at bruk av p-piller endrer luktesansen. Kvinner som spiser p-piller finner seg menn som lukter forholdsvis ensartet, mens kvinner som lar hormonproduksjonen være uforstyrret, velger menn med vidt forskjellige duftsignaler. Når det gjelder herrenes valg av gemalinner, er ikke vitenskapen kommet så langt, muligvis fordi de fleste forskerene i det tyske panelet selv er menn, og derved mer interessert i hvem kvinner forelsker seg i…

Når luktesansen manipuleres med p-piller, sprit, sigaretter og tandoori med ekstra hot chili og menn kamuflerer sin naturlige kroppslukt med etterbarberingsvann, er det ikke så rart at så mange ekteskap ryker. Tall fra Statistisk Sentralbyå viser at Mann + Kvinne = Sant mindre enn 6 av 10 ganger. Og det, kjære leser, tar jeg her mål av meg til å gjøre noe med. Derfor –

Parforholdstesten
Før du begynner å risle med tanken på hymners lenker, bør du føle deg sikker på at dere er riktige for hverandre, duftsignalsmessig. En god og sikker måte å til dette på, er å ta parforholdstesten:

1. Hold dere innendørs med vinduene lukket i ca. en uke
2. Ikke dusj, bad eller vask dere på andre måter
3. Ligg unna såpe, deodorant og annen kosmetika
4. Nyt ikke alkohol, sigaretter, kaffe eller krydret mat
5. Innta kun vann og usukret havregrøt
6. Løp en del rundt om kring, for å provosere svetteutsondringen
7. Hold dere tett tett sammen

Hvis forelskelsen er like het når uken er omme, har dere bestått testen.

Tvi-tvi!